Helyi Idő

Valami bűzlik Újlipóciában. Vagy inkább az Fkf Zrt.-nél..?

2018. október 19. - Helyi Idő

Újlipótváros lakói (is) megütközve tapasztalják, hogy az Fkf. Zrt.  nem tesz eleget közszolgáltatási kötelezettségének. A városrész egész területét elborítják a csordultig telt szelektív gyűjtőedények, amelyeket a cég nem képes kiüríteni. De ez még nem minden: a kaotikus helyzetet még fokozni is képesek! Azok az újlipóciai lakosok, akik a mind nagyobbra növekvő szemétkupacok miatt veszik maguknak a fáradtságot, és megpróbálnak tájékozódni a kibontakozás várható idejéről és módjáról a vállalat honlapján, a következő közleményre  bukkannak:

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fellépő munkaerőhiány miatt a főváros egyes részein a szelektív hulladék elszállítást késve tudjuk elvégezni. Az elmaradt ürítések pótlását folyamatosan végezzük. Kérjük, az érintett ingatlanok használóit, hogy a gyűjtőtartályokat szíveskedjenek kikészítve hagyni az ingatlan előtt, amíg az elszállítás meg nem történik!

MEGÉRTÉSÜKET ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

szemet.JPG

 A jelek szerint az Fkf. Zrt. szakembereinek fogalmuk sincs arról, hogy városi környezetben hogyan hasznosul egy-egy, a közterületen hagyott hulladéktároló edény, tekintet nélkül arra, hogy szelektív hulladékot tartalmaz-e, avagy nem. Az elmúlt hét első napján kiürítésre szánt, és ezért a járdára helyezett, papír és műanyag hulladék gyűjtésére használatos kukák többségében most már a járókelők által belehajigált, sokféle hulladék látható, az ételmaradéktól a kibelezett tranzisztoros rádiókészülékig. A szelektív gyűjtés ezzel értelmét veszti. Száll a kicsorduló kukák bűze, növekszik a melléjük dobált hulladék halom, lassan az egész Újlipótváros egy nagy szemétgyűjtő teleppé változik. Úgy hírlik, hogy a Fővárosi Önkormányzat jelentősen csökkentette az Fkf. Zrt. ez évi költségvetését – ennek eredménye napról napra egyre jobban látszik. De meddig? Lehet, hogy a következő év költségvetésének… további csökkentéséig? (-n-a)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr914310657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agarik 2018.10.19. 18:38:03

Hiába, nincs szakképzett munkaerő amit fel lehetne venni. Kukásnak. A kukás az egy nagyon kvalitásos szakma, legalább hét év egyetemet, és 2 év gyakorlati képzést igényel, azért nem találnak embert.

zenitó 2018.10.19. 18:52:38

Teljesen felesleges folyton kihangsúlyozni Újlipótvárost,máshol sem viszik el időben a szemetet.

Rоdney_2 2018.10.19. 19:02:21

Nem a Nemzeti Közlopás Művek nem fizet?

lenörd hofstadter 2018.10.19. 20:05:37

Háááát, most az egyszer örülök a sok tahó fideszes gyökérnek a környékünkön. Nem szembesülünk ezekkel a problémákkal.

Budapest a kutyaszar városa 2018.10.19. 20:50:58

A szelektív gyűjtés évekig jól működött. Amint hozzányúltak a narancstálibok, szarrá lett ez is.

Csaba121 2018.10.19. 22:50:00

@Budapest a kutyaszar városa: Akár csak a patkányirtás, de saját fajtájukat csak nem irtják...

hatodikx 2018.10.20. 08:41:20

Milyen jó, hogy ebből is politikát lehet csinálni. Inkább gondolkoznának egy kicsitit: 4"míg egy petpalackot a talpaddal összepréselsz, kupak nélkül és úgy dobod be a kukába. És nem telik meg 4 hétalatt. De látom mosószeres flakonok is vannak a kukába téve, amit nem is lehne szabad, mert környezetszennyező. Minden bírálat jogos, de a megoldást kell keresni. Pl. ha nem telik meg a kuka, elég lenne az 5 vagy 6 hetes űrítés, máris enyhülne a munkaerő hiány. Vagy nagyobb családoknak adhatnának (talán pénzért is) olyan préselőt, ami egy mozdulattal 1 cm vastagra nyomja össze a petet.

Ezek Mennek · http://ezekmennek.hu 2018.10.20. 09:25:22

@agarik: Nem kukások, hanem szemetesek. Meglepődnél, hogy sokan milyen bizonyítvánnyal a zsebükben, és milyen előélettel dolgoznak ott. Te viszont egy primitív, egybites barom vagy, aki lenézi más munkáját.
süti beállítások módosítása