Helyi Idő

Ne szorítsd a biztonsági őr vádliját!

2020. január 06. - Helyi Idő

Alig hevertük ki kerületünk egyéni országgyűlési képviselője, Hiszékeny Dezső az ötvenes évek levegőjét árasztó, kínos koncepciós perét, amely a politikus felmentésével zárult, máris itt a következő, a XIII. kerület másik országgyűlési képviselőjével, Varjú Lászlóval szemben, ezúttal két büntető ügyben kezdeményezett eljárás.

varju.JPG

Az egyik ügyben a választás rendje elleni bűntett, a másikban garázdaság vétsége, és súlyos testi sértés bűntettének „megalapozott” gyanúja miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség. Az első ügyben azt szeretnék bizonyítani, hogy Varjú 2018 februárjában, az országgyűlési választásokat megelőzően pénzt ajánlott egy független képviselőjelöltnek azért, hogy az lépjen vissza a javára a jelöltségtől. Mint ismeretes, az országgyűlési választáson Varjú László fölényes győzelmet aratott: 23.238 szavazattal, az érvényes voksok 40.8%-ékával nyert – miközben az általa megvásárolni kívánt személy mindösszesen 1.332 szavazatot, 2.34%-ot ért el. A „megalapozott” gyanú életszerűségének eldöntéséhez véleményem szerint semmi szükség nincs bíróságra, azt eldöntheti ki-ki maga.

Ami a másik büntetőügyet, a garázdaság vétségének és a súlyos testi sértés bűntettének „megalapozott” gyanúját illeti, a szálak 2018 decemberéig nyúlnak vissza. Ekkor történt, hogy Varjú több országgyűlési képviselő társaságában bement az MTVA székházába, ahol társaival egy öt pontból álló követelést szeretett volna beolvastatni a köztelevízió műsorában. Nyilvánvaló, hogy a pártállam dühét a cenzúra megkerülésének tettekben realizált szándéka váltotta ki – ám a Varjú és társai elleni fellépés megkonstruálói óvakodtak attól, hogy maguk szolgáltassanak bizonyítékot a jogállamot felszámoló állampárt gátlástalan hazudozását szolgáló média viszonyokra.

Az ügyészség közleménye szerint Varjú László olyan módon valósította meg a garázdaság törvényi tényállását, hogy „nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának”, a súlyos testi sértést pedig úgy követte el, hogy „megszorította az egyik biztonsági őr vádliját”. Ez akár rendben is lehetne így – ha nem került volna nyilvánosságra az az eseményeket objektív módon rögzítő, az MTVA által készített felvétel, amely a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben megfogalmazott állításait közönséges bohóctréfává transzponálja. Az MTVA felvétele ugyanis azt dokumentálja, ahogy a közmédium székházának biztonsági őrei a testi kényszer valamennyi fogását bevetve szorongatják, gyömöszölik, a földön vonszolják és rángatják Magyarország Országgyűlésének egyik tagját, Újpest és Angyalföld országgyűlési képviselőjét. Egyikük ráül a földre szorított Varjú Lászlóra, miközben egy másik biztonsági őr a kezét, egy harmadik a bokáját csavargatja… és így tovább. Az országgyűlési képviselővel birkózó őrök csoportját az MTVA felvétele szerint egy olyan, derékszíján jól láthatóan fegyvert viselő személy irányítja, akinek megjelenése köszönő viszonyban sincs sem a fegyveres biztonsági őrségre, sem a személy-, és vagyonőrökre vonatkozó hatályos jogszabályokkal. Az utasításokat adó ember fegyveréhez farmernadrágot és fekete inget visel, felsőruházatán sem neve, sem az őt alkalmazó cég megnevezése nem látható.

Ez a felvétel a Központi Nyomozó Főügyészség közleményével együtt mint cseppben a tenger, tökéletesen tükrözi azt a triviális, nap mint nap megtapasztalt tényt, hogy Magyarországon a jogállam halott. Ha a pártállam híve lennék, most azt javasolnám Kövér Lászlónak, hogy a 2022. évi választások után lehetőleg ne szorítsa majd meg a bokáját a hátán lovagoló parlamenti őrnek, ahogy kifelé tart majd a Kossuth téren kialakított családi rezidenciájáról. De nem vagyok a pártállam híve. Hiszem, hogy a leszerepelt, megvetésre méltó Kövér László és társai emberi méltóságukat megtartva szedhetik majd a sátorfájukat a XXI. század Magyarországához méltatlan triumfálásuk helyszíneiről. Fotó: 444.hu (-n-a)

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr5615396416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása