Helyi Idő

Flash mob a főpolgármesterrel

2020. június 22. - Helyi Idő

Június 21-én délelőtt tíz órakor a Magyar Tudományos Akadémia melletti rakparton, a Lánchíd pesti hídfőjénél villámcsődületre gyűlt össze néhány száz budapesti lakos, hogy kifejezze egyetértését és szimpátiáját Karácsony Gergely főpolgármesterrel, a kormány kisszerű, alattomos és egyre ízléstelenebb támadásainak célpontjával. img_5299.jpg

Az esemény híre előző nap, az esti órákban terjedt el egyes internetes fórumokon, de meglehetősen szűk körben. Ennek ellenére szép számmal akadtak, akik fontosnak érezték a kiállásnak ezt a formáját. Az idős krónikus korosztálytól egészen a legfiatalabb évjáratokig képviseltették magukat azok a fővárosiak, akik saját személyük elleni támadásként élik meg a főpolgármester ellen irányuló, nagyipari méretű, mindkét lábára sántító, hazug kormánypropagandát. A rendkívül jó hangulatú flash mob résztvevői kifejezetten élvezték egymás társaságát. A sokadalomban kialakult spontán beszélgetéseken teljes egyetértés mutatkozott abban, hogy a kormány az elmúlt tíz évben bevezetett gyakorlatának megfelelően az önkormányzati választás óta hitszegő módon viselkedik.

img_5306.jpg

Konstruktív együttműködést ígért, valójában azonban otromba hazudozásokkal és a közjó szolgálatával ellentétes intézkedésekkel igyekszik büntetni a budapestieket kegyence, Tarlós István menesztéséért. A fővárosi önkormányzat és a kerületek forrásainak kifosztásával  működésképtelenné akarja tenni a budapesti (és a vidéki) önkormányzati rendszert, bosszút állva választási vereségéért. A villámcsődület alkalmával azonban ismét bebizonyosodott, hogy a fővárosiak pontosan értik, hogy miről van szó, és ha bosszankodva is, de csak nevetnek Fürjes Balázs, és társai zagyva  megnyilvánulásain (apropó! Sikerült már kézre keríteni a Fürjes hírnevét megalapozó vizes világbajnokságot szervező cég gazdasági vezetőjét, aki ellen jelenleg hat rendőrségi körözés van kiadva..?).

img_5314.jpg

Derültség tárgya volt az idős krónikus korosztálynak a napokban, pornómagazinra hajazó csomagolásban, névre szólóan postázott Jókor című propaganda kiadvány is, amelyben a miniszterelnök két egyforma, egy oldalpáron látható ifjúkori fényképe alatt a rezsim önmagát tömjénezi, az idős embereket azonban hülyének nézi.

Az alig egy órás villámcsődület azzal a tapasztalattal zárult, hogy a fővárosiak készek kiállni főpolgármesterük, Karácsony Gergely mellett. Képesek megkülönböztetni a pávatánc jellemtelenségét a tisztességes kiállástól, a tényeket a kormányzati hazudozástól. Ezen a délelőttön Karácsony Gergely vastapsot, és bátorító szavakat kapott a budapesti választópolgároktól, miközben Tarlós István nevét az állampárt kritikátlan és készséges kiszolgálásával, a szégyenletes M3 metró kocsikkal, a bődületes veszteséget előidéző, de mindmáig befejezetlen e-jegyrendszerrel, a BKV lezüllesztésével, és a Lánchíd felújításának katasztrofális elhúzódásával összefüggésben lehetett hallani. XIII. kerületi polgárként nem tudom megállni, hogy Tarlóssal kapcsolatban ne emlékeztessek a Margitsziget annektálására, ami a legújabb események tükrében kétségtelenül a gödi önkormányzat kifosztásának előjátékaként, egyfajta próbájaként értékelhető.

Tizenegy óra után néhány perccel már ismét üres volt a rakpart. Csak az úttestre festett felirat emlékeztetett a sebtében megszervezett, de sikeres villámcsődületre: Stop Budapest Adó. Hazafelé ballagva pedig bizonyára sokan éreztük úgy, hogy hamarosan ismét találkoznunk kell egymással. És találkozni is fogunk. (-n-a)

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr1715907260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása