Helyi Idő

Képek a félmúltból: Aradszky László és Koós János

2019. március 10. - Helyi Idő

2017. szeptember 8-án avatták fel az önkormányzat és a család közös emléktábláját Harangozó Teri táncdalénekes, a XIII. kerület egyik legnépszerűbb egykori lakója otthonának falán, a Hollán Ernő utca 41. számú lakóépületen. Az eseményen ott volt a két legendás eladóművész és jó barát, Aradszky László és Koós János is.

 poor.jpg

Az avató ünnepségen a kerület országgyűlési képviselője, Hiszékeny Dezső avató beszédét  követően a pályatárs és közeli barát, Poór Péter táncdalénekes idézte fel a közszeretetnek örvendő énekesnő alakját, pályafutásának állomásait, 50 éves barátságuk számos derűs és értékes epizódját.

1kat.jpg

Az emlékezők között ott volt Aradszky László és Koós János is. A két népszerű előadóművész régi ismerősként üdvözölte dr. Tóth József polgármestert, akivel jókedvű beszélgetésbe elegyedtek: egyik tréfás történet követte a másikat, régi fellépések, csínyek emlékei elevenedtek meg ismét, közöttük kerületi vonatkozású történetekkel. Ami miatt most ismét felelevenítem az esemény emlékét, a rövid időn belül bekövetkezett kettős gyász. Aradszky László után elment Koós János is.

3tabla.jpg

Mintha tegnap lett volna az az emléktábla avatás. Szinte hallom a jókedvű anekdotázást, a gondtalan nevetés hangjait, miközben a helytörténet részévé váltak  szórakozottan elkattingatott, megismételhetetlenné vált fényképeim. Banális közhelyként szoktuk említeni, hogy rövid az élet. De hogy ennyire...? (-n-a)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr8514680912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása