Helyi Idő

Ami a jó hírből kimaradt

2018. november 09. - Helyi Idő

Szívet-lelket melengető tudósítás jelent meg a Reformátusok Lapja november 4-ikei számában arról, hogy október 7-én hálaadó istentisztelet keretében avatták fel  az angyalföldi református gyülekezet templomának eredeti állapotában újjáépített tornyát.

„Egy egy ilyen munka után mindig jó megállni és felidézni azokat a pillanatokat, amelyekben felismerhető, hogyan rendelt Isten időt, embereket, eszközöket arra, hogy Isten házának tornya újra a régi formában mutathasson fel az égre, és hívhassa az embereket” – írja a tudósítás szerzője dolgozatának bevezetőjében, és csakugyan…

reftemplom.jpg

De mi ez a keserű íz, amit a munka eredményéről szóló beszámoló olvasása után érez a templomtorony felújításának előzményeit  figyelemmel kísérő olvasó?  Bizony, az örömhír megfogalmazója egy lényeges körülményről hallgat. Talán nem fognak ünneprontónak tekinteni angyalföldi református barátaim, ha kiegészítem a Reformátusok Lapjának örömteli tudósítását egy apró, de el nem hanyagolható részlettel. A városrész közügyeit figyelemmel kísérő polgárként úgy tudom, hogy az Isten által rendelt idő, emberek és  eszközök  mellett  a kerületi önkormányzat jelentős támogatással, 6000 000 forinttal járult hozzá az angyalföldi református templom tornyának eredeti szépségében történt helyreállításához.  És igen…, máris múlóban a rossz szájíz.  Immár magunk is a magasba emelhetjük ünnepi fényben fürdő lelkünket, kivétel nélkül köszönetet mondva mindenkinek, akit megillet, a szép, új templomtoronyért.  (-n -a)

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr7414361835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása