Helyi Idő

Nagy ötlet: Mini Piknik a Jászai Mari téren

2019. augusztus 22. - Helyi Idő

Augusztus 21-én délután kultúrtörténeti jelentőségű eseménynek lehettek tanúi mindazok, akik a XIII. Kerületi Prevenciós Központ és a SKult13 Kft. meghívását elfogadva részt vettek a Jászai Mari téren megrendezett Mini Pikniken. A rendezvény egy hagyományteremtő sorozat első állomása volt: a rendezők szándéka szerint ezentúl a Mini Piknik a kerület nyári kulturális programjának integráns része lesz.

vonatozas.jpg

A kerület kulturális életét figyelemmel kísérő helyi lakosok előtt jól ismert, hogy az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Lakóközösségi Napok, az Angyalföldi Utcazenei Fesztivál, a játszótéri programsorozat, és a többi, hagyományosnak számító szünidei rendezvény változó helyszínei szinte az egész kerületet lefedik. A Jászai Mari tér eddig kivételnek számított: az évi két alkalommal megrendezett Bringás Reggeli volt az egyetlen olyan kerületi esemény, amely érintette ezt a pompás természeti adottságokkal, és fontos helytörténeti jelentőséggel bíró közparkot. Az idén azonban megszületett, és meg is valósult a hagyományteremtő ötlet.

A néhány nappal az Angyalföldi Utcabál (augusztus 25., Dagály utca), bő két héttel a szeptember 7-én sorra kerülő Pozsonyi Piknik előtt megrendezett Mini Piknik a jelek szerint nagy népszerűségre számíthat.

tomeg-3.jpg

A Jászai Mari tér kerületünk egyik déli kapuja. Közlekedési csomópont, átmenő gyalogos forgalma jelentős nagyságrendű. A téren áll az a hatalmas platánfa, amely alatt egykor szívesen pihent a Radnóti házaspár, és amely néhány évvel ezelőtt szép sikert ért el a nemzetközi Év Fája versenyen. A park szélén csobogó szökőkút, a lombok alatt nyújtózó, szépen gondozott gyepfelület és a téren található kényelmes utcabútorok a hétköznapok forgatagában is szinte tálcán kínálják a néhány perces kikapcsolódás minden szükséges feltételét.

A Mini Piknik azonban egyértelműen bebizonyította, hogy a tér, adottságainál fogva alkalmas a nagyobb sokaságot vonzó programok megrendezésére is.

A XIII. Kerületi Prevenciós Központ meglepetéssel is készült erre az alkalomra: az ügyességi játékokon elnyert tallérokért a program résztvevői a Lakóközösségi Napok egyes állomásain megszokott és kedvelt ajándéktárgyak mellett frissen sütött pozsonyi kiflit kaphattak a Previ munkatársaitól. Akinek ez nem lett volna elég, az is elégedetten csettinthetett a minden résztvevő számára díjmentesen biztosított ásványvíz, és a roskadásig megpakolt gyümölcsös asztalok láttán, amelyekről ki-ki gusztusa szerint választhatott magának.

A rendkívül gazdag programkínálat minden elemét szinte lehetetlen lenne felsorolni, feltétlenül említést érdemel azonban a nagy sikerű, közös vonatozással végződött Zumba bemutató, a mini légvár, a csillám tetoválás és a látványos eredményeket produkáló arcfestők teljesítménye – hogy a gyerekek által mindenhová követett lufihajtogató bohócról, a néptánc bemutatóról, a pólófestésről és a többi kézműves foglalkozásról most ne is essék szó.

katus-2.jpg

Az eseményre a Katus Attila aerobik világbajnok által vezetett, 18.00-tól 19.00 óráig megrendezett, rengeteg embert mozgásra késztető közös torna tette fel a koronát, amely emlékezetes, és méltó módon zárta a Mini Piknik első rendezvényének programját.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr9315019694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása