Helyi Idő

Közel már a víz-, és csatornadíj nélküli világ

2019. október 09. - Helyi Idő

Hisz ön a transzcendens világ létezésében? Észrevette már, hogy a köznapi tapasztalatokat időnként megmagyarázhatatlan, de jól érzékelhető jelenségek nyomatékosítják? Ha igen, akkor nincs tennivalója. Ha nem, olvassa el a következőket és tekintse meg a mellékelt képet. Főként pedig: örüljön a jó híreknek.

Szakmai alázatról és őszinte aggodalomról tanúskodó híradások láttak napvilágot az elmúlt napokban a nem kormányzati sajtóban arról, hogy a magyar vízközmű-hálózat állapota katasztrófa közeli állapotba került. A rezsicsökkentésnek nevezett jótétemény következtében lassan egy évtizede nincs pénz a közművek karbantartására, a szakemberek megtartására. Az ivóvíz hálózat elhasználódása, a szükséges fejlesztések elmaradása miatt az ivóvíz 15-30%-ka elszivárog a talajban, és közel az idő, amikor a rendszer egyes elemeinek várható összeomlása miatt egész települések maradnak vízellátás nélkül. A lesújtó, és adatokkal alátámasztott jelentéseket olvasva meglepve láttam, hogy a transzcendens világ ismét kézzel fogható bizonyítékát adta létezésének: a Váci út és a Dózsa György út sarkán bontás alatt álló épület, a Fővárosi Vízművek egykori központjának komplexuma néhány napig a drezdai bombázásra emlékeztető romtemplomhoz hasonló erővel jelenítette meg, és illusztrálta a vízközmű hálózat magyarországi állapotát.

vizmi.png

Ha valakit sokkolt volna a kép, kérem, nyugodjon meg. Az épület bontása folytatódott, a Fővárosi Vízművek (majd egy rövid ideig a Fővárosi Temetkezési Intézet! Uram irgalmazz!) központjának helyén ma már a szél fütyörészik. Viszont az ismert eredménnyel járó rezsicsökkentés tovább folytatódik. Végezetül pedig egy igazi jó hír: ha így megy tovább, az ivóvíz szolgáltatás leállása miatt növekvő számú településeken egyáltalán nem kell majd sem víz, sem csatornadíjat fizetni! Kívánhatnánk e ennél többet, mielőtt magunk is átlendülünk a jelenségek világából a rezsicsökkentéssel pallérozott kegyes szabad keresztényekre tárt kapukkal váró túlvilágra? (-n-a)

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr8015214884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása