Helyi Idő

Az intellektuális gyilkosság módszertana

2019. október 09. - Helyi Idő

Máig fájó sebet okozott számomra, hogy a múlt század nyolcvanas éveiben, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen folytatott filozófiai tanulmányaim során kénytelen voltam megismerkedni az úgynevezett „dialektikus logika” diszciplínájával. Azzal a „tudományos” módszerrel, amelyről már fénykorában is ismert volt, hogy alkalmazásával sehonnan nem lehet eljutni sehová. Viszont dialektikus.

tarlos-vita-plakat.jpg

Már jó ideje nem tanítanak dialektikus logikát, módszertana azonban ma is él, hat, új hajtásokat hoz társadalmunkban. Az állampárt és vezetője melletti kritikátlan elkötelezettségét tájékozatlanságának éber és következetes őrzésével fenntartó ismerősöm a közelgő önkormányzati választással kapcsolatban a következő kijelentéssel lepett meg:

–A XIII. kerületben most is Tóth József polgármesterre fogok szavazni, mert változatlanul megbízom benne. De a főpolgármesteri listán Tarlós Istvánra adom a voksomat, mert nekem nincs semmi bajom vele.

–Ezek szerint mégsem bízik kerületünk vezetőjében, dr. Tóth József polgármesterben – vetettem ellen –, hiszen ő Karácsony Gergely támogatására kérte a kerület lakosait. Ha úgy hiszi, hogy kerületünk jövője érdekében akkor cselekszik helyesen, ha a sokszorosan bizonyított, nem csak a XIII. kerületben, de országos szinten is megérdemelt tekintélyt szerzett Tóth József  javaslatát figyelmen kívül hagyva Tarlós Istvánra szavaz, akkor ezzel valójában a Tóth Józseffel szembeni bizalmatlanságát juttatja érvényre.

–Dehogyis! Hiszen mint mondtam, itt, a kerületben Tóth Józsefet támogatom.

–Tarlós Istvánra adott szavazatával azonban azt bizonyítja, hogy nem hisz dr. Tóth Józsefnek. Úgy gondolja, hogy Tóth téved, amikor Karácsony Gergely támogatását javasolja, mivel ön jobbnak látja Tarlósra adni a voksát.

–Egészen összezavar!

–Ön Tóth Józseffel tart?

–Igen!

–Akkor miért nem fogadja el a javaslatát?

–Mert nekem nincs semmi bajom a Tarlóssal.

–Tóth Józseffel sincs?

–De hiszen mondom, hogy rá fogok szavazni!

–Csak éppen nem hisz neki, nem ad a véleményére, nem kívánja támogatni őt azzal, hogy csatlakozik az általa támogatott jelölt táborához.

–De mit számít az, ha Tóth újra polgármester lesz?

–Megnehezíti a dolgát. Nem segíti abban, hogy teljesíthesse a programját. Hogy továbbra is a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa a kerület lakóinak. Egyetért a vállalt feladataival, de Tarlós támogatásával megnehezíti azok végrehajtását.

–De hiszen mondom, hogy Tóth Józsefre fogok szavazni!

–Nem járt ön a nyolcvanas években az ELTE filozófia posztgraduális szakra..? Nem tanult véletlenül dialektikus logikát..? (-n-a)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr2615215132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása