Helyi Idő

Kik laknak a XIII. kerületben?

2019. február 13. - Helyi Idő

Az ATV február 12-én sugárzott Egyenes beszéd című műsorából, amelyben Rónai Egon Novák Katalinnal, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkárával beszélgetett a kormányfő által bejelentett családsegítő program elemeiről, arra a következtetésre juthattak a XIII. kerületi televíziónézők, hogy városrészünket nem magyar emberek lakják.

A következő történt. Miután a műsorvezető kérdésére, hogy a kormány miért nem hajlandó évek óta emelni a családi pótlék összegét, az államtitkár a „munkaalapú társadalom” erősítésének szükségességéről beszélt, Rónai Egon azt kezdte firtatni, hogy nem lenne-e jobb a lakásárakat irreálisan felverő CSOK helyett, vagy mellett  szociális bérlakás programot indítani. Novák Katalin habozás nélkül megfelelt erre is. Mint mondta, „megkérdeztük a magyar emberek véleményét, ők azonban nem bérlakást, hanem (ellentétben a nagy társadalmi mobilitást biztosító lakásbérletet előnyben részesítő nyugati családokkal) saját tulajdonú lakásokat szeretnének”. Ezért aztán, a megkérdezett magyar emberek igényeit figyelembe véve kormányunk ahogy eddig, úgy a továbbiakban sem tervezi szociális bérlakások építését.

A velős és frappáns választ hallgatva eszembe ötlött, hogy a XIII. kerületi önkormányzat, amely az elmúlt években több, mint hatszáz szociális bérlakást épített a kerület lakosai számára, a helyi statisztika szerint egy-egy ilyen lakással átlagosan 2,5 család lakásgondját megoldva, folyamatosan rossz irányba halad…

De mit gondolnak erről maguk a kerület lakosai?

Szerencsére friss adatokra támaszkodhatunk az ügyben. Az önkormányzat honlapjának (www.budapest13.hu) Szavazás rovatában az elmúlt év decemberében arról kérdezték a honlap látogatóit, hogy helyeslik-e a kerületi lakásépítési program folytatását, vagy más támogatási módot választanának a lakáshiány enyhítésére. Az eredmények magukért beszélnek. A program folytatását a válaszolók 53%-ka, a bérlakás építésre fordított forrás további növelését 34%-ka támogatta. Azoknak a válaszolóknak az aránya, akik leállítanák az önkormányzati bérlakás építési projektet 3,5%, azoké pedig, akik inkább pénzbeli támogatással segítenék a lakásproblémák megoldását, 5,5% volt.

dsc_0159.JPG

Mindebből a Novák Katalin államtitkár által elmondottak fényében csak egy következtetést vonhatunk le: kerületünket nem magyar emberek lakják.

Ezt látszik megerősíteni egy másik, nyilvánvalóan kizárólag az államtitkár által említett magyar emberek által lakott fővárosi kerület példája is. Mint ismeretessé vált, a budai várnegyedben olyannyira ragaszkodnak a magyar emberek saját tulajdonú lakás vásárlásához, hogy magyar embernek lehetetlenség kiadni a bármely okból megüresedő önkormányzati tulajdonú bérlakásokat. Legutóbb is egy külföldi állampolgárt, bizonyos Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceget kellett megtalálni ahhoz, hogy havi 71 ezer forintért kibéreljen egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakást egy felújított műemléképületben.

Régen mondogatom, hogy a mi kerületünk páratlan kerület. De hogy mi, valamennyien, akik itt élünk, államtitkári mércével mérve ne lennénk magyar emberek, az még sohasem jutott az eszembe. (-n-a)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helyiido.blog.hu/api/trackback/id/tr3914625130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása